April

05-04-2017

We zijn terug in Chipata, net over de grens in Zambia. We hebben 3 schitterende dagen aan de Victoria falls gehad. Dat was het reizen echt wel waard. Dag een zagen we de falls niet zo goed door het opspattend water, maar de andere twee dagen waren onbeschrijfelijk mooi. Aan de falls heb je 4 wandelingen, al deze wandelingen zijn prachtig. Er is een wandeling waar je aan de overkant van de falls staat. Deze is de leukste wandeling, maar je wordt wel heel erg nat! De Victoria falls liggen op de grens tussen Zambia en Zimbabwe, tussen deze twee landen is een brug gebouwd van waarop je een prachtig zicht hebt op de falls. Belangrijker is... dat je hier een bungeejump hebt. De 14e hoogste ter wereld! Een vrije val van maar liefst 111m! Het was Pieter zijn droom om ooit eens een bungee te doen op een mooie plaats, hij had waarschijnlijk geen mooiere plaats kunnen kiezen. Dieter had ooit al eens een bungee gedaan, maar deze is wel 40m hoger dan de vorige. Voor ons allebei was het vanaf de eerste moment duidelijk, we moesten en zouden die bungee gedaan hebben. Dit hebben we dan ook de tweede dag gedaan. Het gevoel van zo een bungeejump is onbeschrijfelijk en onvergetelijk. We zijn ook een dag vroeg opgestaan om naar de zonsopgang te gaan kijken.. prachtig!

Morgen reizen we door naar South Luanga waar we een safari zullen doen!

11-04-2017

Dit is ons laatste blogbericht voordat we terug in België zijn. We zitten nu in een lodge, terug in Lilongwe en nemen morgen het vliegtuig huiswaarts! Toch willen we nog de laatste dagen vertellen op onze blog. We hebben een super leuke safari achter de rug! We hebben 3 nachten verbleven in een tentenkamp aan de rivier van de South Luanga! In die rivier zitten enorm veel nijlpaarden en krokodillen! De nijlpaarden komen 's nachts uit het water om te eten en komen dus ook in ons kamp. We dachten eerst dat zal wel meevallen, maar op een ochtend stond er een nijlpaard aan ons zwembad en de laatste nacht liep er een vlak achter onze tent. De accommodatie van dit kamp was prachtig: een zwembad, fitness, bar ... alles was aanwezig! We hebben twee dagen game drives gedaan. Op elke dag was er een ochtend game drive van 6 uur tot 10 uur en een avond drive van 4 uur tot half 8. Op de eerste drive hebben we veel gezien zoals olifanten, giraffen, krokodillen, zebra's, impala's ...


We hadden erg veel zin in de avond drive want we wilden dolgraag iets van katachtigen zien zoals luipaarden, leeuwen, hyena's ... Maar het werd toch wel een beetje een teleurstelling. We hebben weer veel olifanten en zebra's gezien, maar geen katachtigen. Wat we wel een aantal keren gezien hebben zijn nijlpaarden uit het water om te eten, dat is wel zalig om te zien! De volgende dag gingen we opzoek naar katachtigen!

De ochtend drive op de tweede dag was de minst leuke drive die we gedaan hebben. We hebben wel veel mooie vogels gezien, olifanten en vele zebra's en impala's, maar niets echt nieuws! De avonddrive daarentegen begon al direct goed. We zagen giraffen staan in de verte en dus gingen we daarop af! Onderweg zagen we een andere jeep stilstaan en zijn we gestopt! Jaja er zat een luipaard te slapen in een boom, zalig! Wat een sierlijk beest, we zijn daar lang stil blijven staan en uiteindelijk werd hij wakker. Hij liep vlak naast onze jeep, dit was echt waarvoor we ware gekomen! We zijn hem een tijdje gevolgd en opeens zagen we nog een hyena ook, het was blijkbaar onze geluksdag! Iedereen was dolgelukkig en de game drive was nog maar net begonnen. Verder hebben we ook nog de giraffen gezien en het gebruikelijke zoals: olifanten, zebra's, impala's en nijlpaarden. Deze safari kunnen we zeker en vast als geslaagd beschouwen!

Na de safari was het tijd om terug naar Lilongwe te rijden om ons klaar te maken voor de terugreis. Om deze dagen te vullen zijn we het nieuwe voetbalstadion van Malawi gaan bezoeken. Dit is een prachtig stadion! Zo een stadion staat er in België niet. De officiële opening van het stadion was op 27 januari 2017, splinternieuw dus! We hebben een rondleiding gevolgd doorheen het stadion. Dit is gebouwd door de Chinezen en alles is prachtig afgewerkt, alleen het interieur moest Malawi zelf doen en dat zie je super hard. In de perszaal staan gewoon een aantal stoelen en voor de rest is het interieur bijna nergens afgewerkt.

Dit was ons laatste blogbericht, nu gaan we terug naar het vertrouwde Belgie! 

© 2016 Worlds Collide. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin